onsdag 20 mars 2013

Artikel


Betyg!

Det har uppstått ett problem och det är att skolverket har bytat sätt hur man ska betygsätta elever och eleverna tycker det är mycket svårare chans att få ett bra betyg och större chans att få ett sämre betyg.




Det har uppstått ett problem med skolan och det är att dom har ändrat hur man ska betygsätta elever.
Jag tycker inte att dom skulle ha bytat betyg för jag tycker att det var bra som det var och det nya betyget är mycket svårare och mindre chans att man får ett högt betyg. Detta har uppstått för skolverket tyckte att vi skulle ändra betyg system och ändrade till A,B,C betyget. Med det gamla betyg systemet var det enklare att få högre betyg för om man hade t.ex allt bra i svenskan förutom en sak så drog betyget ner men nu är det att om man har alla bra förutom en sak så dras betyget ner.

Det som kan hända om inte skolverket väljer att ta tillbaka det gamla betyg systemet är att mera elever kan få sämre betyg och det blir mycket svårare att komma in på den linjen i gymnasiet som man vill ha. Lösningar som finns är att skolverket bestämmer sig för att ta tillbaka det gamla betyg systemet för att det inte ska vara så himla svårt för oss elever.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar