torsdag 5 mars 2015

Idrotts teori

"Jag är den viktigaste personen i mitt liv"

Självkänsla- Vad man känner om sig själv. En stor del kan vara vad andra har och inte har som t.ex om en annan har nått som jag inte har medan då kan jag tänka på de negativa att jag inte har det.

Man har en inre röst som kan tala till om att man t.ex inte kan göra vissa saker eller att man inte duger till men samtidigt så finns det en röst som kan säga positiva saker 

Mobbing kan ha en stor del till att man inte har en bra självkänsla, även mobbaren har oftast dåligt självkänsla då den påpekar en annans negativa saker för att få upp sina egna bra saker.

Om man inte har regler eller en någon som "ser" öven någon så kan det vara lätt att man hamnar på "fel spår". Det kan vara lättare för dom att inte komma hem i tid, de kan börja dricka tidigare m.m och de kan vara att de inte har någon som ser över dom.

Utseende kan även ha en stor del i ens självkänsla, om man inte 

Man får acceptera sin kropp som den är och veta att den är fin som den är eftersom att man fick den och måste då ta hand om den på ett bra sätt.

Självförtroende- Är under en stund, som t.ex kan man ha ett väldigt bra självförtroende om man har träffat 5 stycken straffar och ska skjuta 1 gång till.

Saker jag är bra på
har bra minne
Kan lyssna
bryr mig om andra
bra vän
positiv

Även saker som anabola steroider kan ha en inverkan på ens egen självförtroende. Det är inte bara stora biffiga killar som tar steroider utan det är alla människor med olika kroppsformar, de börjar oftast med att lite smalare människor börjar med det då dom vill bygga upp muskler och sedan byggs deras kroppar upp.

Om man väljer att använda sig utav anabola steroider så är det en väldigt stor risk att man kan få en blackout. En blackout kan ha olika långa perioder från minuter till timmar, om man väljer att blanda det med alkohol vet man inte vad som kan hända då det är farligt.

När man lägger av med anabola steroider så kommer det att förändras det en hel del. Man brukar då hamna i en depression och man kan då tappa de bra självförtroendet som man hade byggt med hjälp utav de anabola steroider, de är inte bara fysiskt sätt man kan må dåligt utan även psykiska problem, självklart är de inte alla som får det utan det är beroende på vilka anlag man har men risken är stor att man får det ena eller det andra.

Detta är några saker man upplever när man tar anabola steroider.
aggresivitet 
depression
skönhetsideal
svartsjuka
självmordstankar 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar