måndag 16 september 2013

Franska revolutionen filmen

När? Den började 1789 och slutade 1799, den var i tio år.
Var? Den var i Frankrike.
Hur? Det startade med att folket samlades i en tennishall för att prata om hur dom skulle göra.
Varför? Dom började att kriga för att människorna var missnöjda om hur adeln och prästerna fick ha det bra i landet och att folket fick ha det dåligt.
Konsekvenser? Några konsekvenser var att ståndssamhället togs bort,kyrkan förlorade mycket makt. Och att det var folket som fick rösta fram vem som skulle bestämma.

Sammanfattning: Franska revolutionen var 1789-1799. Det var i Frankrike. Det startade med att människorna i Frankrike var missnöjda. Dom hade varit på ett nationalförsamlingsmöte och då hade människorna sagt att alla i landet skulle få betala skatt men då blev adeln och prästerna sura och sa nej direkt och valde att ta bort dom från församlingen. Då blev människorna arga och bestämde att dom skulle gå till en tennishall där dom skulle bestämma om hur dom skulle göra i landet.



Resonemang: 

Jag tycker att det var bra gjort utav människorna att dom samlades tillsammans och hade en ideologi som dom sedan framförde idén på ett bra sätt med. Jag tycker att det var bra att dom ville ta bort monarki från Frankrike och ha republik i landet så att alla i landet skulle kunna vara med och bestämma hur dom ville ha det, för hur dom hade det nu var det inte alls bra för att adeln och prästerna ville ha kvar deras privilegier. Jag tycker att det var bra utav människorna att dom vågade gå emot adeln och prästerna även fast dom kanske inte hade lika mycket vapen som dom. Det var bra av människorna att dom tillfångatog diktatorn och sedan avslutade honom. på så sätt kunde dom ha demokrati i landet och sedan få ett slut på revolutionen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar