onsdag 10 september 2014

Betygen skrämmer barnen!



Varför ska jag få det mycket svårare i skolan än vad min äldre syskon fick? Varför ska vi ändra betygssystemen i skolan för? Varför kan vi inte bara ha ett betygssystem hela tiden?

 Förut gick man i skolan för att lära sig men nu har de börjat bli för att man ska kunna få ett bra betyg pågrund utav pressen. Med det nya betygssystemet har de fått många skolelever upprörda eftersom att det nya betygssystemet sänker ner dina betyg till skillnad från det gamla där man kunde höjas i betyg. Om du har alla A i ett ämne förutom en del där du får F då blir dit slutbetyg ett F. Är det inte rent ut sagt helt sjukt? Att allt du har jobbat så hårt för förstörs utav en liten sak, all den tid du lagt åt både i skolan och i hemmet är en bortkastad tid. Men med det gamla betygssystemet MVG,VG m.m var det helt tvärtom. Om du hade alla A förutom en del där du hade F då blir ditt slutbetyg ett C eller ett B, och det är visar i alla fall att du kommit upp i en sådan hög nivå till skillnad på det nya betyget där du får F direkt. 
Det var 13,5 % utav hela Sveriges skolbefolkning som inte klarade av 9:an pågrund utav att de inte klarade av kärnämnena och vad kan de bero på? Jo det beror på att de nya systemet är mycket hårdare och svårare att klara av, och då blir de att elever inte klarar av skolan.

Vi kan lösa dessa problem med att ta bort de nya betygssystemet och ta tillbaka de gamla så alla kan visa vad dom kan. Om vi ändrar tillbaka de gamla så är de större chans att eleverna i Sveriges skolor kommer att höja deras betyg drastiskt. Vi kan även ändra så att det nya betyget höjer istället för att sänka om man har en dåligt del i ett betyg.


"upprörd elev"

2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Du har en bra struktur i din text, och följer reglerna för hur en insändare ska se ut. Jag tycker även att rubriken är rätt passande, för den gör att man vill läsa vidare och veta varför du vill att betygssystemet ska tas bort. Att du avslutar inledningen med en fråga gör också att man vill läsa vidare.
    Den första meningen du har i insändaren tror jag ska vara en fråga, men du har glömt frågetecknet och satt dit en punkt istället vilket gör meningen lite konstig. Men det är ändå bra att du får med personliga saker, "Varför ska jag få det svårare än vad mina egna syskon fick?".
    Du har bra åsikter och man förstår tydligt vad du menar.
    Kolla dock så att du har stor bokstav i början av varje mening, det var någon mening som inte hade det.

    Bra jobbat Jonathan!!

    SvaraRadera