måndag 15 september 2014

Vindkraften blåser iväg pengarna!


Vart har Sveriges pengar tagit vägen? Sveriges pengar har bara slukats upp utav vindkraftverken i Sverige. Ett vindkraftverk kostar drygt 24 miljoner och vi har 2800 i Sverige. Vi behöver ta ner dessa för att spara och satsa pengarna på något annat och mer värdefullt.


I Sverige har vi ungefär 2800 vindkraft som är utspridda över hela landet. Ett vindkraftverk kan ta upp till 100-200 meters yta vilket sedan blir att mycket mark går till spillo.
 Att ha vindkraftverk är otroligt dyrt och onödigt för den lilla energin den ger, ett vindkraftverk kostar ungefär 24 miljoner och vi har 2800 i Sverige som bara ger oss 4% utav all el.

 Om vindkraftverken skall ge oss 100% utav all el så måste vi skaffa 70000 vindkraftverk vilket sedan kommer att kosta (2100 000 000 000) miljarder.  Om vi skulle sälja alla vindkraftverk i Sverige kunde vi tjäna in flera miljarder till att sedan bygga ny boplatser där vindkraftverken var. Sen har vi även massa pengar över som kan hjälpa till med exempel arbetslösheten.

Ett annat problem med vinkraftverk är att man kan få ett epilepsi anfall. Ja,även hur sjukt det låter så kan man få det. Du får det genom att du t.ex står framför ett vindkraftverk som rör sig i en hastig fart. Sedan när du kollar upp mot solen mellan motorbladen blir det som en reaktion från när skuggan och solen kommer fram.

Visst det finns någon bra sak med vindkraftverk och det är att är miljövänligt. Det skadar inte våran miljön som kanske kärnkraftverk men sedan ger den inte ens i närheten lika mycket energi som ett kärnkraftverk. Sedan så är det även att vindkraftverk använder sig utav förnybar energi vilket menas med att det aldrig tar slut och kommer aldrig det heller.

Enligt många så stör vindkraftverken vårt fågelliv och även oss människor. Fågellivet störs utav de oljud som kommer ifrån propellrarna och det är även det samma med att människor har störts sig utav ljudet, fast det är inte så mycket då de har placerats på ett avlägset ställe som t.ex en åker.

Som sagt så behöver vi ta bort våra vindkraftverk för att de inte ger oss så bra energi och för att Sverige inte skall förlora så många miljarder på någonting som knappt ger oss något.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar