onsdag 14 maj 2014

Jules Verne författarporträtt

Stödord

Fransk författare, född 1828 i staden Nantes, dog utav diabetes 1905 i staden Amiens, skrev ungdomsböcker och genren var spännande romaner, 9 år skickad iväg till internatskola med sin bror.

Efter skolan utbildade han sig till jurist vilket pappan gillade, några år senare skrev han mer än studerade, pappan gillade inte det så han läte Jules försörja familjen genom att skriva olika manus till teatrar och operor.

 Blev känd igenom att hans debutbok Fem veckor i ballong kom ut, skriver böcker om hans upplevelser i livet och drömmar, fick kontrakt att skriva 2 romaner varje år, när han dött så såg sonen till att de böcker som inte publicerats i media blev det,





Jules Verne: Jules Verne var en känd författare som var född i staden Nantes som ligger i Frankrike. Jules Verne har skrivit många kända böcker som bland annat Jorden runt på 80 dagar och Fem veckor i ballong m.m. Redan vid 9 års åldern blev han och hans broder iväg skickad till en internatskola för att lära sig latin. När han väl var klar med internatskolan så utbildade han sig som jurist vilket var faderns dröm, men den varade inte länge. Jules började skriva mer än vad han studerade vilket ledde till att pappa lät Jules ta hand om familjens ekonomi genom att skriva olika manus till teatrar och operor.






Språk: Han skriver väldigt beskrivande om hur saker är, han skriver även på ett språk så att även vuxna eller små kan förstå.

Genre: Genren som han skrev var äventyrsromaner och science fiction.

Framgångar: Har blivit känd för flera av sina böcker som t.ex jorden runt på 80 dagar, till jordens medelpunkt och kapten nemo men allt började med när han släppte ut sin debutbok Fem veckor i ballong

Produktion: 

Boken: Jorden runt på 80 dagar handlar om en man som slår vad med sina vänner att han skall kunna åka jorden runt på 80 dagar och vinnaren kommer få 20 000 dollar. 

Bakgrund: Iväg skickad till internatskola vid 9 år, sedan utbildade han sig till jurist men han gillade att skriva så han valde att bli författare istället.

Utbildning: Sändes iväg till internatskola vid 9 års ålder för att lära sig Latin men utbildade sig till Jurist vilket var faderns dröm.

Influenser: Han har fått sin fantasi ifrån verkliga händelser i hans liv och drömmar som han har. Edgar Alla poe var en annan inspiration för hans olika berättelser om världen. 

Övrigt av intresse: Hittade inget. 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar