torsdag 15 maj 2014

Geografiprov

När: Befolkningen började att öka vid den industriella revolutionen


Var, och varför: På 1800 talet flyttade man mest till storstäderna pågrund utav de trodde på ett bättre liv. Man upptäckte även läkemedel i storstäderna och människorna trodde att de kunde leva längre.


Varför flytta människorna till städerna idag, orsaker ( migration/urbanisering) 

Människor flyttar till städerna idag p.g.a de kommer att ha närmare till allting och billigare att leva i en lägenhet mitt i stan istället för ett hus på landet där du måste ta dig in och tillbaka staden.


Vem flyttar:  

Förr: Förr i tiden migrerade fler fattiga eftersom att de trodde de kunde flytta till ett bättre ställe, få jobb och leva ett bättre liv.


Nu: Nu för tiden är det nog mest ungdomar och äldre människor som flyttar, om man är ung så vill man nog helst bo i stan och uppleva världen m.m, om man är en äldre person kanske man inte klarar av att bo kvar på sitt ställe och väljer då att flytta till ett annat ställer eller till ett vandrarhem.


Hur ser befolkningsutvecklingen ut?
Befolkningsutvecklingen började att stiga väldigt mycket på början utav 1900-talet och det har bara blivit mer och mera människor som har kommit till jorden, men de tror att på 2100-talet så kommer vi att vara ungefär 11 miljader människor och det kommer sedan att avta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar