onsdag 12 mars 2014

Bortbytingen

Sammanfattning

Det som händer i den är att i början så är det en trollkärring som är ute i skogen med hennes barn och tycker att det är det vackraste hon sett, men sedan ser hon en människofamilj med 1 barn som åker med hästar i skogen. Hon blev då nyfiken och kollade hur barnet såg ut, hästarna som dom red på började att stegra och sedan åka iväg, i samma sekund som hästarna stegrade så tappade bondfrun sitt barn.

Trollkärringen valde då att ta familjens bebis och lämna sitt barn eftersom att hon tyckte det var finare än sitt egna och kunde inte ta med sig båda barnen med sig.
Bonden såg att de inte var deras barn och ville lämna barnet i skogen men bondhustrun valde att ta med sig barnet hem och uppfostrade som sitt eget. Bonden ville få bort trollungen till högsta pris men bondhustrun gjorde allt för att skydda det. Efter några år fick bonden till slut nog och valde då att lämna sin hustru med trollungen och aldrig komma tillbaka.

När han går i skogen så träffar han en liten pojke och inser då att det är hans egna pojke som han förlorat. Pojken förklarade för sin pappa att trollkärringen behandlade honom likadant som bondhustrun behandlade trollungen, pojken förklarade även att trollkärringen släppte honom eftersom att bondhustrun släppte de hon tyckte var viktigaste i livet vilket var bonden.



Diskussionsfrågor

Varför valde bondhustrun att behålla trollungen?

Varför sprang hon tillbaka in i efter trollungen när huset brann?

Är alla barn verkligen lika mycket värda beroende vart man kommer ifrån?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar