onsdag 20 november 2013

Bokuppgift v.47

1. berätta kort om författaren. 

Cilla Naumann är en känd svensk författare som är född 1960 och lever fortfarande idag. Hon ville först bli en journalist men ändrade sedan sig. Hon är känd för flera av hennes böcker men en känd ungdomsbok som hon har skrivit heter "62 dagar". 62 dagar  är en uppföljare utav 2 andra böcker och 62 dagar har även en uppföljare som heter 17 timmar.

2. Berätta om boken

 Jag har nyss börjat på boken och det som har hänt är att huvudpersonen Tom fick chansen att följa med sin bästa kompis Karl ända till Colombia som ligger i Sydamerika. Det är en svensk vinter och de är fullt med snö och Tom ville genast följa med till Colombia och bestämde sig för att göra det. När dom väl var på flygplatsen så snackade dom om att i den staden dom skulle till var den farligaste staden i hela världen, där knarkhandel var i full rus,mord,kidnappningar hände. Nu var Tom och Karl på planet till Colombia och dom längtade till att komma fram i värmen.

3. Vad tror du kommer hända sen? 

Jag vet faktiskt att en dag när dom stack till stranden på en morgon så blir Tom biten av flera farliga myggor och kan inte gå. Jag tror även att något farligt kommer att hända för dom bor ändå i den farligaste staden i hela världen.

4. Skriv hur långt du ska läsa till på fredag.

Jag ska ha hunnit att läsa till sidan 35 på fredag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar