tisdag 26 februari 2013

en obekväm sanning del 3

shelf is= Det var ett område i Antarktisk som smälte på 35 dagar men forskare trodde att det skulle ta 100 år.

Landis havsis= Landis och havsis är inte samma sak för när havsisen smälter så blir det inte mera vatten men när landisen smälter så kommer det mera vatten för landisens is har lagrats på land i flera år och då tar det upp mera yta när den smälter.

Grönland 6meter= Om Grönland skulle smälta så skulle jordens havsnivå att höja till 6 meter och då skulle massa människor få fly från deras hem och massa människor skulle säkert dö.

folkmängden ökar 9 miljader=  När Al Gore var liten så fanns det bara 2 miljader människor i världen men nu 50 år senare finns det 7 miljader och han tror att när han blir gammal så kommer det finnas 9 miljader människor i världen.


kokta grodan= Det var en groda som hoppade i kokande vatten och reagerade jätte mycket och hoppade ut men sen så var den i svalt vatten och då höjde dom värmen långsamt och då reagerade den inte. Det man vill med filmen är att om man höjer värmen långsamt så blir man van vid den men om all värmen kommer på en gång så blir det som en chock.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar