tisdag 12 februari 2013

En obekväm sanning del 2

Vi har nu sett den andra delen utav filmen och i denna delen så pratade dom att det kan bli en ny istid och mera stormar. En sak som vi har i världen är landis och sjöis. När sjöisen smälter så kommer det inte extra vatten i havet för att atomerna sitter i ett hexacon och när isen smälter blir den bara mindre och mindre så att vattnet kan sen fylla hexaconens plats. Men när landis smälter då kommer det extra vatten i haven. Det är isen i Arktis och i Nordpolen som är landis och om vi släpper ut mera koldioxid så värms våran jord upp och då så kommer havsisen att smälta och då blir det mera

Förut så när man jobbade i gruvor så brukade man ta med kanariefåglar till gruvorna. Man hade kanariefåglarna för dom sjöng hela tiden men sen när dom hade slutat sjunga så betydde det att dom  hade dött utav en farlig gas. Då visste gruvarbetarna att dom var tvungna att gå ut ur grottorna för att det fanns en farlig gas där inne.

Om golfströmmen slutar fungera så kommer europa att bli väldigt kallt för att golfströmmen ger så att europa får varm vatten på sommrarna och om inte vi får vattnet av golfströmmen så kan det bli att vi får flytta ifrån europa för att det kommer vara för kallt.

Moskitogränsen behöver fuktighet för att lägga sina ägg och om vi använder för mycket för mycket koldioxid så värmer vi upp jorden och om vi värmer upp den för mycket så blir det inte fuktigt och då kan inte myggorna lägga sina ägg och då får dom flytta.

1 kommentar:

  1. Du fick gärna använda stödorden för att kunna skriva en lite längre och mer detaljerad sammanfattning av del 2. Växthuseffekten, koldioxidhalten, de två kanariefåglarna... det finns mycket att skriva om!

    SvaraRadera