onsdag 2 april 2014

En anställningsintervju

1. Vilka olika arbeten har huvudpersonen haft?
Han har jobbat på ett tryckeri,hamn,dagis,snabb mat affär,bensin mack, antikvariat, fågelaffär lager,städare och ett mopedbud.


2. Hur kommer det sig att han inte stannar kvar på samma arbetsplats så länge?
Han stannar inte kvar eftersom att han anser att folk snackar skit bakom honom, är otrevliga eller så gillar han helt enkel inte det sin arbetsplats.


3. Vad är detta för texttyp?

Detta är en novell och det kan man märka genom att det har en "knorr" på slutet efter som att han sökte som en vaktmästare men fick jobbet som ett aktiemäklare.


Fortsättning följer...



Det var när rullgardinerna slogs upp och det starka ljuset kom in rummet. Jag packade ihop alla mina saker som behövdes och började genast att gå mot jobbet. Jag gick ner för de stora trapporna i min splitter nya kostym, jag kunde känna hur den kalla luften skildrade mitt hår åt alla olika håll när jag började gå snabbare och snabbare. Jag kände mig äntligen riktigt stolt över mig själv och trodde verkligen att jag kunde greja detta jobb. Jag kommer fram till den stora bruna porten och slår in koden. Jag hör hur det knäcker till och dörren öppnas. Jag insåg att detta är på riktigt och inser genast att jag skall ta detta jobbet seriöst. Innan jag går och träffar mina nya arbetskamrater möter chefen mig i den stora trappan.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar