fredag 30 augusti 2013

Bokuppgift v.35


Filmen som vi har kollat på handlar om en familj som lever fattigt på 1800-talet. I familjen. I familjen så är det Karl-oskar, Kristina, Robert och andra barn. Karl-oskar är en bonde som har det riktigt tuff med skörden. Ena året gick det så dåligt så dom inte hade så mycket mat att leva för och det andra året gick det så himla bra med skörden men vädret var så varmt att skörden torkades ut. Kristina är hustru till Karl-oskar.

Kristina är en väldigt religi
ös tjej. Hon tror väldigt mycket på gud och brukar be till honom flera gånger. En gång när Karl-oskar hade svurit till gud så hade det
kommit en blixt och gjort så ängahuset brunnit upp och då sa Kristina till Karl-oskar ”du fick som du ville” och med det menar hon att gud hade straffat honom för att han svor mot han. Kristina vill inte emigrera till USA förän dottern Anna har dött, för efter Anna dog så insåg hon att dom nästan var tvungna att överleva för att få ett bättre liv.

Robert är en dräng som jobbar hos sin storebror Karl-oskar. Robert gillar inte att jobba för att han får inte mycket pengar för det han gör och jobbet är riktigt jobbigt. Robert vill inte bo kvar i Sverige utan han vill emigrera till USA för han vill leva ett bättre liv där. En dag så gick Robert ner till en liten sjö där han slängde i lite kläder för att han ville lura att han hade drunknat så dom skulle tro att han var död så han kunde åka till USA.



Egen åsikt


Jag tycker att det var bra att dom tänker emigrera till USA. Jag tycker det var bra för att dom har inte levt något bra liv med varken mat eller pengar. Sedan tyckte jag att det var bra fast synd att Kristina ändrade sin åsikt efter Anna hade dött och inte innan. Jag tror att i början när dom kommer till USA så kommer allt vara bra men sedan efter en stund när dom varit där så tror jag faktiskt att något dåligt kommer att hända med dom.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar