måndag 6 maj 2013

NO labb blöja


      NO Labb blöja

Material:1 blöja, 250 ml vatten ,en 250 ml bägare,vatten i en bägare(med 2 droppar karamellfärg),några gram superabsorbenter, en nypa salt(kopparsalt),våg,pippet och förkläde.

Uppgift:Vi ska ta det material som är i blöjor(superabsorbenter) och lägga i en bägare. Efter vi har lagt den i en bägar så ska vi hälla i vatten men lite åt gången. Sedan när man inte ska ha mer vatten så ska man hälla i kopparsalt och se vad som händer.

Hypotes:Jag tror att superabsorbenterna kommer att suga upp all vätska och sedan när man häller i saltet(kopparsalten) så kommer det att lösas upp.

Utförande: Det vi skulle göra var att vi skulle plocka ut ungefär 1 gram med suberabsorbenter och sedan hälla i en bägare. Efter vi hade hällt i det i en bägare så skulle vi blanda det med 2 droppa karamellfärg. Sedan skulle. man  hälla i lite vatten i taget för att man skulle se hur resultatet förändrades.

Resultat:Det som hände var att i början så blev det helt geléaktigt och sedan blev det mera och mera löst. Sedan när man hällde i kopparsalten så löstes allt upp.

Slutsats:

Tänk vidare: Jag har tänkt på att man kan använda superabsorbenter i handdukar och i torkdukar. Jag tänkte att det var en bra ide för att när man t.ex har duschat eller ska torka upp något som har med vätska och göra så är det bra med superabsorbenter i den saken för den suger upp allting och torkar sedan efter en stund.

Fel källor: Det som jag tror gick fel var att vi hällde i för mycket vatten men annars gick allting bra.

Labbkompis: Soda Hassan






              Här är en bild på 2 droppar karamellfärg blandat med 1 gram superabsorbenter


                          Här är en bild på superabsorbenter blandat med 250 ml vatten.




                         Här är en bild på hur det såg ut efter man hade hällt i kopparsalten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar