fredag 17 maj 2013

Bokuppgift v.20

           
                                     Bokuppgift v.20



Boken heter Alex Dogboy och den handlar om en pojke som blir överlämnad av sin mamma som ger sig av med alla hennes barn förutom om alex. Denna boken är skriven av Monica Zak och hon valde att skriva denna bok för hon har åkt till Honduras en gång och hon såg allt där som hon hade skrivit i sin bok.

Dom viktigaste personerna i boken är Alex,råttan,mamman,fru Leti,Alice och Margarita.
Miljön utspelar sig i Honduras och den utspelar sig på början av 2000 talet.


 Vi har läst en bok som heter Alex Dogboy. Den handlar om en pojke som bor med sin familj men sen en dag så flyttade mamman iväg till Usa och hon tog med sig alla sina barn förutom Alex. Alex fick bo med sin moster som bodde i Honduras men en dag så valde han att han skulle fly hemifrån och bli ett gatubarn. Efter första dagen så gick Alex till en restaurang och tog ett bröd men sedan kom en vakt fram till honom och började förhöra honom. Sedan så blev vakten arg på honom och slog honom med en batong och sedan låste in honom i ett kylrum. Senare i boken så händer det massa saker som att det blir översvämningar och att han får 2 hundar som bästa vänner.


Berättar tekniken i boken är lite varierad för ibland skriver hon som om Alex själv pratar och ibland skriver hon som om någon berättar om honom. Boken är skriven av en svensk författare och den är skriven på svenska.

Jag tror att budskapet med denna boken är att även om vi har det bra här hemma i Sverige så ska vi veta att det inte är lika bra i andra fattiga länder och länder som har massa krig. Jag tror även att budskapet är att även hur dåligt man mår så ska man fortsätta att kämpa för att man ska få det bra.

Jag tycket i början att boken i var bra men den blev bättre och bättre desto mer man kom in i boken och den blev spännande i slutet för man ville veta hur det skulle gå med Alex.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar